laatste nieuwsberichten

Lees op deze pagina het nieuwsbericht volledig en ook vroeger verschenen artikels, telkens voorzien van datum.

Zweden 2019

Deze zomer trek ik opnieuw, voor het 6e jaar op rij, naar Scandinavie voor mijn zomerreis. Het is een Zweeds avontuur geworden met tien dagen kanovaren en uiteraard wildkamperen langs de oevers elke avond. We zijn met een groepje van 5 dus dat belooft geweldig te worden.

De eerste week van juli ga ik ook een week op fietsvakantie: een 750km rijden door België, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk.
Bericht 68 werd toegevoegd op: 23-06-2019

Eendjes toegevoegd op duckfaucet

Ik heb het opzet een beetje gewijzigd op het bitcoin gedeelte van duckfaucet: een bezoeker kan nu kiezen tussen 5 eendjes en naargelang het soort eendje moet hij meer of minder acties uitvoeren om een lager of hoger mogelijk bedrag in satoshi te krijgen op het faucet.
Benieuwd of dit wat aanslaat.
Bericht 67 werd toegevoegd op: 23-06-2019

updates website

Op alle delen van de website heb ik updates gedaan:

Schoolse: youtube-filmpjes toegevoegd, zelf gemaakt trouwens, over wiskunde rekenregels en vraagstukken en transformaties van meetkunde.
Ook voor aardrijkskunde enkele pagina's over biologische landbouw uitgewerkt. Ziet er netjes uit, maar niet goed genoeg voor Google: er komt geen adsense op.

Intussen de pagina's van duckfaucetgame wat opgefrist: de extra punten die men moet scoren om een claim te kunnen maken, zijn in eendjes omgezet. Men moet de drie eendjes hebben om een claim op faucet te kunnen maken. Ook een wisselkantoor toegevoegd waar de punten kunnen omgezet worden naar eurocenten. Ik zal zien of deze manier gebruikt zal worden door bezoekers of niet.
De walls geven weinig advertenties; daarom het puntenaantal verhoogd naar 5 punten per link.

Ook eindelijk het doge-faucet online gekregen en tegelijk opnieuw een bitcoin-faucet terug raadpleegbaar gemaakt. En als promo kan er elk uur geclaimd worden!
Bericht 66 werd toegevoegd op: 28-12-2018

schooljaar gestart

Het nieuwe schooljaar is gestart. Ik ben bezig met youtube-filmpjes te maken waarin ik regels van wiskunde ga uitleggen en voordoen. Hier kruipt aardig wat tijd (en plezier in) dus updates van de ducksite zelf zullen op een lager pitje staan.
Misschien dat ik ze later hier ook op de website plaats.

De tweewekelijkse wedstrijd van duckfaucet blijft natuurlijk gewoon doorlopen.
Bericht 65 werd toegevoegd op: 16-09-2018

Terug van vakanties + website aanpassing

Drie weken op verlof gaan, weegt toch door. Zeker als je in een hittegolf belandt als je terugkeert ;-) maar de reizen zowel fietstocht doorheen drie landen als de hiking in Noorwegen doorheen Jotunheimen, waren fan-tas-tisch!
Het reisblog Noorwegen Jotunheimen 2018 zal weldra aangemaakt worden.

Intussen heb ik op duckfaucet de wedstrijd afgesloten en loopt er nu een week-wedstrijd. Terug wat reclame maken denk ik, want het aantal bezoekers is wat teruggelopen.
Ook bouw ik verder het Nederlandstalige duckhunting verder uit en ben ik aan het experimenteren met betaalde notificaties! Zo zie je: eens terug, werk genoeg te doen!
Bericht 64 werd toegevoegd op: 24-07-2018

duckhunting: Nederlandstalig GPT-spel

Het duckfaucet werkt aardig goed. Om richting GPT (get-paid-to) te gaan heb ik een extra onderdeel gemaakt dat enkel Nederlandstalig is, waarbij de punten omgezet kunnen worden naar euro zodat uitbetaling niet in bitcoins gebeurt maar gewoon op een bankrekening. Ik ben bezig dit onderdeel volledig uit te werken, daarna zal ik er pas promo rond voeren.
Bericht 63 werd toegevoegd op: 23-06-2018

reizen: Turkije en Noorwegen

De reismicrobe heeft me te pakken. Na een midweek Londen afgelopen kerstvakantie staat er een weekje ultra all-inclusive me te wachten in Turkije. Antanya is de bestemming. Een dikke 4u vliegen maar de luxe, warmte en ontspanning zullen welgekomen zijn.

Intussen ben ik ook bezig met het plannen van mijn zomerreis; andermaal staat Noorwegen op het menu: we gaan nog eens de allerhoogste bergtoppen beklimmen, dit keer poging tot beide toppen dus zowel Galdhoppigen als Glittertinden. Met drie hebben we al tickets geboekt en 2 extra reisgezellen zijn op dit ogenblik tickets aan het zoeken om mee te gaan. Belooft alweer een toffe reis te worden.
Volg het ongetwijfeld in mijn reisblog
Bericht 62 werd toegevoegd op: 02-04-2018

Gevaarlijk spelletje met advertenties

Dat was me gisteren even schrikken: zaterdagochtend, je wordt wakker, de koffie loopt en terwijl zet je de internetradio aan en check je je website eens: ik kreeg een virusscanner waarschuwing toen ik mijn website bezocht. Dat gebeurt regelmatig als ik andere websites bezoek door verdachte advertenties en zo, maar op mijn eigen website wil ik dat vermijden.
Ik bekeek het deftig en merkte op dat de virusscanner de website zelf als verdacht beschouwt. De tekst lezen en er staat dat mijn website gemeld werd voor het verspreiden van phishing (oplichting). Na op google, want ook de zoekresultaten van google gaven voor mijn website een rode waarschuwing (enkel voor de map van het bitcoinspel). Er stond een melding voor twee pagina's waar letterlijk werd gezegd dat er een advertentie of link een poging tot phishing heeft geprobeerd. Dat bleken twee pagina's te zijn waar ik enkele dagen geleden een nieuwe advertentie van Adsterra had geplaatst. Hmmm. Even googlelen wat Adsterra plus phishing oplevert en jawel een hele reeks posts over dit soort praktijken. Meteen dus dat bedrijf een mail gestuurd en intussen alle advertenties van Adsterra verwijderd!
Ook een review gevraagd van Google na de melding dat ik de advertenties had verwijderd en het dus safe zou moeten zijn.

Enkele uren later, tegen de avond, kreeg ik een mail van Google: dat na review er nog steeds pagina's met gevaarlijke inhoud op mijn website staan en ze dus bezoekers nog steeds zullen waarschuwen voor mij. In de praktijk: de virusscanner blokkeert de toegang tot die pagina's.
Ik checkte even terug de statistieken op Google en zag dat er een pagina was bijgekomen waar de Adsterra-advertentie nochtans van verwijderd was. Ik check op de computer en er is niks raars. Er staat bij de melding op Google dat er een autodownload zou gebeuren op die pagina: het ongevraagd installeren. Niks op de pc te zien nochtans. Toen ik via mijn smartphone naar die pagina ging, merkte ik het zelf op: een pop-up van adf-ly, eentje die ik er had opgezet en aardig wat eurocenten opleverde, bezorgde een pop-up die dus een autodownload veroorzaakte. Google had gelijk: ik was nog steeds een gevaar voor de online mensheid.

Uiteraard die pop-ups allemaal verwijderd van adf-ly en vervangen door die van Propeller. Iets meer porno op die popups, maar toch geen autodownloads tot heden.
Intussen ook een alternatieve website gezocht voor de skip-ad-pages want daar gebruikte ik adf-ly vooral voor en ik veronderstel dat die autodownload ook wel een tevoorschijn zal komen bij zo'n interstitual.

Alles terug genormaliseerd en ik kreeg net een melding van Google dat alles terug in orde is. Oef! Het weekend is ook voorbij intussen ;-) Tijd om uit te rusten tijdens de schoolweek dus! :-)
Bericht 61 werd toegevoegd op: 21-01-2018

Metatrader: leuk verzet + bitcoinwinst!

Ik speel al een tijdje op de website/app van metatrader via het account van evolve.markets waar je voor echt geld speelt maar dan wel in bitcoins, niet in dollar of euro. En niet alleen is mijn geld is x16 gegaan door het stijgen van de koers van de bitcoin van 1000 naar 16000 dollar per bitcoin, maar ook mijn initiële 10 is er 100 geworden door goed te spelen.. dus vrij veel winst.. mijn 10 euro is ernu 1600 geworden. Mijn eerste online aankoop (een USB van Ledger) betaald met bitcoins is een feit. Intussen spelen we verder!
Bericht 60 werd toegevoegd op: 09-12-2017

Webhost verlengd

Even melden dat ik de webhost waar ik mijn website dus op run verlengd heb met twee jaar ineens (door de inkomsten van advertenties heb ik er maar meteen twee jaar van gemaakt in plaats van eentje) dus the duck stays alive online for another two years!
Bericht 59 werd toegevoegd op: 29-10-2017

Yllix als adverteerder

Ik wissel tussen verschillende advertentiewebsites om reclamebanners te plaatsen op de website, vooral op het bitcoingedeelte, om enkele centen te verdienen.
Een van de laatste advertentiewebsites is Yllix. Deze levert voortdurend reclame, in een aantal formaten. Je kunt er ook onveilige advertenties blokkeren (dat zet ik wel aan op de site) en ze betalen per dollar uit op paypal zonder transactiekost. Ik heb afgelopen maand al enkele uitbetalingen gekregen. Dus ik ga Yllix op alle pagina's van bitcoin plaatsen.

Intussen merk ik dat cpm-adverteerder foutmeldingen geeft voor het brower-minen via coinhave. Dus cpm ga ik overal verwijderen!
Bericht 58 werd toegevoegd op: 29-10-2017

promo daily faucet + disqus + Frankrijk

Ik heb een tijdelijke promotie op de daily faucets voor de bitcoinpagina's gemaakt: in plaats van dagelijks kun je nu elk uur een bedrag claimen.
Het dient om terug iets meer bezoekers te krijgen en vooral om het duckfaucetgame opnieuw wat onder de aandacht te brengen. Eind deze maand evalueren we.

Intussen heb ik op de faucetpagina de berichtenmogelijkheid van disqus toegevoegd. Ik weet niet of er nood is aan een dergelijk iets. Misschien sta ik wel toe dat bezoekers er hun favoriete faucet posten (maar dat kan snel naar spam en virussen overgaan dus dat moet ik wel goed monitoren)

En ik ga nog een weekje op vakantie, naar de Côte d'Azur wat relaxen! We zullen fris terug aan het schooljaar kunnen beginnen.
Bericht 57 werd toegevoegd op: 11-08-2017

duckfaucetgame: mails & payeer

Sedert juni had ik niet zo veel tijd en zin om aan de website en het faucet te werken. Er is intussen toch weer wat gebeurd: de waarde van de bitcoin is een beetje gedaald en dreigt met een hard fork op 1 augustus in twee aparte munten uiteen te vallen.
De faucets hebben hun vergoeding laten dalen met een sterke bitcoin maar hebben nu hun vergoeding toch niet terug verhoogd. That's the world probably.

Intussen wel de draad weer opgepikt. Micropayeer epay die als tussenadres dient om satoshi te verzamelen, is gestopt met natuurlijk alle tegoeden in hun eigen zak. Faucethub boomt en intussen is er een tweede die groter aan het worden is: faucetsystem. Ik heb deze micropayeer toegevoegd aan zowel daily faucet als aan het duckfaucetgame als uitbetalingsmogelijkheid.

Eens ik online aan het werken ben aan de website, begint het te kriebelen en na een half dagje coding is het perfect gelukt: ik kan emails versturen naar alle accounts van duckfaucetgame met persoonlijke aanspreking én persoonlijke codes zodat deze kunnen klikken op een link in de mail en hierdoor satoshi verzamelen voor hun account. Vermits ik een gratis emailcliënt gebruik, zal het aantal mails eerder beperkt blijven tot maximum eentje per week. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Bericht 56 werd toegevoegd op: 31-07-2017

Reisblog: vakantie 2017: Zweden

In de zomer van 2017 ben ik opnieuw naar Scandinavië getrokken; dit keer, vierde keer goeie keer, eindelijk het kanoavontuur opgegaan: 5 dagen een kano gehuurd en onderweg wildkamperen.
Aansluitend had ik een hikingtrail voorbereid: de Bergslagsleden. De laatste dagen zouden in de hoofdstad Stockholm doorgebracht worden in een donker hol in een jeugdherberg, maar goedkoop!
Lees zeker het reisblog en bekijk enkele sfeerbeelden.
Bericht 55 werd toegevoegd op: 31-07-2017

Nieuwe layout html5

Hoi mensen
Fijne paasvakantie alleszins! Ik vond dat het duckfaucetgame ratten vangen iets interactiever mocht: in plaats van te klikken op de afbeeldingen en zo een link te openen (wat is het verschil met klikken op een gewone tekstlink?!) wilde ik graag een slide-spel: als je de afbeelding naar de juiste plaats sleept, dan moet er een link openen. Dat heeft me veel zoekwerk en try-and-error gekost, iets wat ik graag doe, en het is gelukt!
's Avonds merkte ik dan op dat het niet werkte op mijn smartphone, lol. Dus dag erna een touchvriendelijke code gezocht en snel gevonden.

Het bracht me op het idee om de site te veranderen en ze dynamischer te maken, afhankelijk van met welk soort toestel je naar de site komt: gewoon je PC of via tablet of smartphone. Dus ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe layout; ik heb even getwijfeld maar ben dan toch voor deze nieuwe layout gegaan. Het is wel aardig wat werk, maar er zitten meer mogelijkheden tussen hierdoor, zodat het zeker de moeite zal zijn. Dus ik ben nu, het is toch nog wachten op de zon, bezig met alle pagina's te wijzigen van de nieuwe code zodat de pagina's op alle toestellen werken.
Bericht 54 werd toegevoegd op: 08-04-2010

Krokusvakantie!

Hoi daar!
Het is krokuvakantie hier in België.Weekje rusten en chillen. Alleszins veel goesting om met de website bezig te zijn, dus verwacht toch aardig wat updates.

Ik wil layout voor in te loggen nog wat aanpakken, en ga de juiste adverteerdersite uitzoeken en daarmee voor het faucet in zee gaan. Zeker ook een faucet voor faucethub maken, want die micropayeer voor bitcoin lijkt populairder te worden.
En zeker ook werken aan verdere inhoud, want sommige adverteerder haken daarop af.

En eens tot de kermis hier gaan natuurlijk: het is vakantie!
Bericht 53 werd toegevoegd op: 25-02-2017

faucetscript updates

Lijkt dat faucethub aan marktaandeel serieus aan het stijgen is. Hun 2FA werkt niet zo goed, maar we hebben het account toch kunnen beveiligen. Intussen op het script een extra databank aangelegd waarin ip adressen en butcoinadressen opgeslagen worden die ik verdacht of frauduleus vind zodat ze geen satoshi meer kunnen claimen. Ook op zoektocht naar een waardige vooral veilig alternatief voor Google adsense.
Bericht 52 werd toegevoegd op: 20-02-2017

Adsense out - CPMaffl in

Ik ben mijn adsense-account verloren. Wellicht heeft een bezoeker te vaak geklikt op een advertentie van Google. En dat mag niet. Ach ja, best wel jammer, want Google betaalt in euro op je bankrekening. Dat gaat niet meer nu.
Maar ik heb al een opvolger gevonden: cpmaffiliation dat op mijn paypal wilt betalen. Dus deze nieuwe hebben we meteen op aardig wat pagina's gezet en de eurocenten komen toch al binnen. Wordt vervolgd.
Bericht 51 werd toegevoegd op: 18-02-2017

Grote bug faucet

Wauw er zat een grote fout in de code van mijn script op het faucet: je kon blijkbaar als je de ctrl-toets ingedrukt houdt, een goed antwoord op de quiz zo vaak indienen als je wilde, met ook de verdienste.. hmm zo ga ik snel arm worden.
Ook kreeg je op die manier te gemakkelijk wedstrijdpunten.

Er was een bezoeker waarvan ik meteen doorhad dat die valsspeelde, maar hij hielp me niet echt vooruit. Een andere bezoeker die zag dat opeens iemand uit het niets op de eerste plaats in de wedstrijd stond, mailde me met de manier waarop hij zou kunnen valsspelen. Een probleem dat ik snel kon verhelpen. De bezoeker die me mailde heb ik 25 000 satoshi als beloning gegeven. Voor wat hoort wat.
De wedstrijd heb ik wel moeten annuleren en is opnieuw gestart.
Bericht 44 werd toegevoegd op: 30-01-2017

Citytrip Londen

De eerste dinsdag en woensdag ben ik op tweedaagse naar Londen geweest.
Met de Eurostar vanuit Brussel-Zuid naar London St-Pancreas Int. Gewoon de qr-code op de smartphone en ik was ingecheckt! Handig tegenwoordig. Ook in het hotel gewoon identiteitskaart voor bevestiging tonen en alles was met de visa-kaart betaald.

In Londen de metro gebruikt, beetje nostalgie uit mijn schooljaren want dat is toch wel een beeld dat ik overgehouden had: het in- en uitstappen en overstappen van metrolijn naar metrolijn om naar een volgende toeristische attractie te gaan. Met zon Oysterkaart zeer eenvoudig: gewoon badgen en er gaat een bedrag van je kaart af, en na drie keer is het gratis voor de rest van de dag!
Dus daar hebben we gebruik van gemaakt! Yes!

Zowat alle toeristische items gedaan, zelfs op Trfalgar Square aan de kiosk gestaan om afgeprijsde theatertickets proberen te bemachtigen. Enkel op de nulmeridiaan van Greenwich heb ik niet gestaan.. een volgende keer! Want het zal niet meer zo lang duren om nog eens tot die grootstad te gaan! Ze was op zijn drukst natuurlijk zo tussen Kerst en Nieuwjaar maar heeft zeker een machtige indruk nagelaten op me.

En nu vanavond Oudjaar vieren bij vrienden. Tot volgend jaar! Proost!
Bericht 43 werd toegevoegd op: 31-12-2016

bitcoins gestolen

Dat was me even schrikken vandaag: ik logde in op de site, eigenlijk met de bedoeling om extra online oefeningen aan te maken; ik check even mijn saldo van epay en van het faucet: blijkt dat het leeg staat!
Ik controleer de transacties op epay: blijkt dat er 11 december op een kleine twee uur tijd continu claims naar bitcoinadressen zijn gebeurd, elke enkele seconden een nieuwe, telkens een nieuw adres.

Meteen toch maar eens de laatste update van het script gedownload en geïnstalleerd. Als ik alles wat rustig analyseer merk ik dat al die claims niet in mijn database staan. Er is ook een groter bedrag geclaimd dan ik normaal uitkeer per bitcoinadres. Heel raar! Heeft er dus alle schijn van dat een robot/hacker dat gedaan heeft.
Op epay zelf zie ik dat proxygebruik nog steeds toegestaan stond. Dat hebben we meteen eens geblokkeerd. Want het moet rechtstreeks op die epay gebeurd zijn: normaal als er geclaimd wordt via mijn site, komen er gegevens in een database terecht, en dat is niet gebeurd.

Misschien dat iemand de api-code (dat is een code die mijn account op epay gebruikt om dus die bitcoins te betalen) gevonden/achterhaald heeft? Dan maar eens alles gewijzigd. We zijn benieuwd.
En uiteindelijk speel ik met kleine bedragen. Er is zo'n 60 000 satoshi, dus nog geen halve euro, op deze manier, buit gemaakt, dus geen ramp gebeurd. Maar het was toch schrikken, dat wel!
Bericht 42 werd toegevoegd op: 16-12-2016

bitcoins en faucet: inloggen en meer

Ik heb het opzet wat gewijzigd van mijn bitcoinfaucet: bezoekers moeten nu inloggen. Ik heb de optie van een cookie geïnstalleerd en direct gezet op 7 dagen, zodat je slechts een keer per week effectief moet inloggen. Er is nog steeds de keuze om geen paswoord te gebruiken. En een nieuwe bezoekers kan door meteen gegevens in te voeren, een account aangemaakt krijgen en op de site claimen: geen registratieprocedure wat het gebruiksgemak zou moeten bevorderen.

Er zijn extra verdienopties toegevoegd, die nog niet zo veel aanslaan denk ik, maar alles een tijd geven om te groeien. Het duurde toch ook enkele dagen vooraleer de trouwe bezoekers de inlogknop vonden en effectief terug de quiz meedoen. Afwachten tot Kerstmis.
Bericht 41 werd toegevoegd op: 10-12-2016

eerste payout google adsense

De eerste payout van google is een feit: een goeie 85 euro op de bankrekening na enkele maanden bezoekers aantrekken die de site bezoeken, wat satoshi uitdelen, maar vooral reclame tonen die mij wat centen oplevert.
Missie dus geslaagd. Hup naar de volgende uitbetaling!
Bericht 40 werd toegevoegd op: 10-12-2016

faucet updates

Na een maand twee faucets gerund te hebben, maak ik de balans op: ik merkte weinig mensen die nog de quiz deden, omdat de wedstrijd halen onmogelijk leek doordat er enkelen heel goed en vooral vaak scoren en veel punten hebben gehaald.
Tegelijk is het makkelijker om op het tweede faucet zonder quiz meteen 100 te claimen en dit nogwel elk uur. Dan is om de 10 uur claimen voor velen niet meer van toepassing.

Dus heb ik de zaken aangepakt: er is nog maar een officieel faucet, dat met de quiz: maar je kunt er wel elk uur de quiz doen. Als je 1000 punten behaald en 50% correcte vragen hebt beantwoord, kun je 100 satoshi claimen, elk uur dus. Een keer om de vijf uur kun je zelfs 500 satoshi claimen (de vroegere 1000) als je de 1000 punten hebt én minstens 90% correcte quizvragen hebt opgelost!

Tegelijk broedde ik al een tijdje met het idee om bezoekers een spel te laten spelen en hen hiermee punten te laten verdienen. Scoreborden toevoegen aan bestaande spellen of zelf een spel ontwikkelen: ik heb het allemaal geprobeerd en overwogen. Ik ben geland op puzzels: los een puzzel op en eens opgelost verschijnt er een geheim woord dat je moet ingeven op mijn website; voor mij een koud kunstje om een ingelogde persoon te controleren op het juist invoeren van een woord gelinkt aan een bepaalde puzzel.
Het werkte vrij snel en vlotjes. Eens testen wat dat oplevert in de toekomst. Het geeft bezoekers de kans om meer punten te verdienen zodat ze zeker aan de 1000 raken om te kunnen claimen; anderzijds zorgt puzzelen ervoor dat de reclame van google langer zichtbaar blijft, wat misschien de statistieken en vergoedingen kan opdrijven. We experimenteren!
Bericht 39 werd toegevoegd op: 02-11-2016

emails versturen via website

Alweer even een stress-momentje: ik heb op enkele plaatsen scripts staan waar met een druk op de knop de actie geïnitieerd wordt om een email te sturen: vaak gaat het om mij op de hoogte te brengen van een bepaald feit: zoals het claimen van een prijs op het faucet, of om een foutje op de site te melden.
Ook mensen die een account zouden willen aanmaken of het wijzigen van een paswoord. Of gewoon een email sturen naar mij. Het werkt allemaal met de mail() via php. Nou ja, werkte, want om een of andere reden werkte het niet meer.

Na wat zoeken vond ik de gemiste mails in de online inbox van mijn account, maar dus niet op mijn gmail, en nogal na een foutmelding, niet als directe mail.
Mail() zou afgedaan hebben en phpMailer heeft haar intrede gedaan: ik heb een tijdje zitten zoeken want ik snapte de site van phpMailer niet zo goed. Na uiteindelijk een zip-bestand uitgepakt te hebben en enkele bestanden aangepast, eigenlijk snap ik maar precies één bestand goed wat ik daar in gewijzigd heb, werkt het via een omleiding weer: de mails worden direct naar de inbox gestuurd en via gmail haal ik ze gewoon popsgewijs op.

Omslachtige manier, ik weet het, maar ik zoek het allemaal zelf natuurlijk maar uit. Alleszins: de mailfunctie wordt terug overal ingevoerd! Hoera!
Bericht 38 werd toegevoegd op: 02-11-2016

stress: site onbereikbaar en php update

Dat was me vanmorgen even stressen. Ik check elke ochtend in men bed nog eventjes de website alvorens ik opsta.. bleek ze niet meer bereikbaar te zijn.

Dat was een half uurtje later gelukkig wel weer het geval maar pagina's laadden niet meer. Snel had ik door dat het aan de database lag. Dus na school eens inloggen en dat uitvlooien. Lukte niet. Bleek dat de host een aanpassing gedaan had, met mooie vernieuwingen, maar de versie van php was daardoor gewijzigd. Snel opgelost dus hier zijn we weer.
Bericht 37 werd toegevoegd op: 19-10-2016

SSL

Ik heb de manier gevonden om op de host de website te beveiligen, nou ja een beveiligingscertificaat in te stellen, via de algekende SSL dus dat een website begint met https:// in plaats van de http://
Dat vergt wel nog aanpassingen, dus blijf nog maar enkele dagen gewoon http://ducksite.be gebruiken.. na een tijdje kun je de https gebruiken

Intussen: er zijn twee faucets intussen op de site!
Bericht 36 werd toegevoegd op: 13-10-2016

aanpassingen faucet + blog

Mijn bevindingen over hoe het tot nu loopt met mijn faucet, en welke aanpassingen ik heb doorgevoerden om welke reden, kun je lezen in mijn blog (4)

Intussen ben ik tevreden over het aantal bezoekers en claims. Om nog meer bezoekers effectief de quizvragen te laten oplossen en zoeken heb ik de gratis 3000 satoshipunten afgeschaft. Ook moet het bitcoinadres waarmee er geclaimd wilt worden, reeds gepost zijn bij deelname aan de quiz. Maatregelen om cheaters wat tegen te gaan en te proberen reclame langer zichtbaar te laten zijn hetgeen dus voor een meerwaarde zorgt!

Nog 10 dagen en school begint weer.. we weten nog niks van roosters of dergelijke, en met enkele zomerdagen voor de boeg, zal het wel weer pokemonspelen worden. Ik zit bijna aan level 22 :-)
Bericht 35 werd toegevoegd op: 22-08-2016

Bitcoinfaucet en inlogsysteem

Hoi, ik heb wat gesleuteld om de nieuwste versie (dus veiligste) voor het faucet online te krijgen. Daardoor krijg ik iets meer vrijheid voor de layout, wat ik wellicht in de toekomst nog eens ga aanpakken. Er zaten eerst enkele foutjes in, maar die zijn er na een dag of twee allemaal uit gehaald.
Ik heb er een ref-mogelijkheid aan toegevoegd, maar dat weet ik niet of dat werkt. Eens uitdiepen. Alleszins ben ik geen fan van refs.. ik geef liever de satoshi aan wie claimt en dus de reclame ziet, ipv passief zo te verdienen, dus na augustus gaat dat er sowieso van af.

Voorts ben ik bezig met het inlogsysteem nog eens op punt te stellen, en er ingelogd enkele scripts te tonen, en waar je dan ingelogd extra bitcoins kunt verdienen. Momenteel zijn er drie rubrieken af. Nog wel omzetpagina en zo maken.

De website-tools zijn terug raadpleegbaar.

Groeten, en tussen het Pokemon-vangen door, werk ik rustig verder.. het is nog zomervakantie!
Bericht 34 werd toegevoegd op: 08-08-2016

foutje in Quiz + inloggedeelte

Hmm, ik weet niet hoe het kwam, maar opeens zat er een fout in het script om na het oplossen van 5 quizvragen en mits voldoende punten gehaald te hebben, doorgestuurd te worden naar een andere pagina.
Wat google raadpleegde leerde me, dat dergelijke headers niet graag html boven hun hebben en die was er wel degelijk, dus na wat gepruts is dat in orde gebracht!

Intussen ben ik ook bezig met het inloggedeelte vorm te geven. Eerste doel is om een soort profiel te maken en een extra bitcoinclaimsite waar je op reclame moet klikken om satoshi te verzamelen.. een beetje zoals de kliksites, maar dan met bitcoins. Staat nog niet geheel in haar schoenen, dus aanmelden is nog niet nodig ;-)

Wel een mailformuliertje toegevoegd dat via php werkt; uit veiligheid enkel als je ingelogd bent, om spam toch tegen te gaan hé!

Fijne zondag!
Bericht 33 werd toegevoegd op: 31-07-2016

aangepast menu

Hoi, het is weer even geleden.. waarom typ ik het laatste jaar vaker dit soort berichten?! Maar toch even een nieuwsbericht posten hier.

Alleszins, de Pokémonjacht heeft wat tijd opgeslorpt evenals drie weken op reis te zijn geweest. Net terug van Noorwegen, en bij het claimen op wat bitcoinsites (ja de lijst is opnieuw geüpdatet) had ik de drang naar een aangepastmenu, eentje waar submenu's bij verschijnen.
Na wat zoekwerk en vooral veel geprobeer (want ik had style-css-bestanden die elkaar tegenwerkten) heb ik een menu dat ik voor ogen had. Geslaagd dus!

Nu Suikerrocksfeer opsnuiven!
Bericht 32 werd toegevoegd op: 29-07-2016

Update bitcoins: quiz + blog

Hoi hoi gegroet daar allemaal,
Zoals je misschien al wel weet staat er een faucet op de ducksite.. ik heb er sedert de kerstvakantie een quiz an gekoppeld om meer advertenties te kunnen laten zien aan een bezoeker alvorens hij bitcoins kan verdienen, om mijn verdiensten te doen stijgen uiteraard.
Echter merkte ik nu in de paasvakantie dat er niet echt veel bezoekers zijn, enkelen pogen om de quiz te starten, maar haken snel af. Daarom heb ik alle bitcoinadressen (oude en nieuwe) een startcapitaal van 3000 satoshi punten gegeven.. zodanig dat ze toch minstens 2x tot het claimen kunnen overgaanen misschien wel terugkeren.
Dat ben ik nu aan het testen. Intussen ook de toegang tot de claimpagina verbeterd: nu moet zowel de tijd als het minimumbedrag correct zijn alvorens er toegang is (omwille van die 3000 gratis startsatoshi) en op deze manier even gesukkeld maar uiteindelijk een foutje in het script eruit weten te halen. Hoera!
In het blog kun je mijn schrijfsels over dit bitcoinavontuur volgen.
Bericht 31 werd toegevoegd op: 29-03-2016

bitcoins: 2e experiment

Het nieuwe jaar is begonnen. Reeds enkele dagen ben ik een tweede experiment aangegaan betreffende mijn eigen faucet waar je bitcoins kunt claimen: ik heb, en met zo'n idee loop ik al jaren, er een quiz aan gekoppeld.
Er is veel codering bij komen kijken, en dat is iets wat ik zeker prettig vind om uit te zoeken, maar eenvoudig gezegd: een bezoeker logt in met zijn bitcoinadres en krijgt daarna 5 vragen voorgeschoteld waar hij uit multiple choice het juiste antwoord moet uit kiezen. Als dat lukt worden er 200 punten bij het account toegevoegd, bij fouten gaan er 100 punten van af ;)
Als er 5 goede vragen werden beantwoord, zijn er 1000 punten verzameld en in ruil voor deze 1000 punten krijgt de bezoeker toegang tot het faucet waar geclaimd kan worden. Ik heb de waarde hier ook verhoogd van 500 naar 1000 satoshi.Er zullen op deze manier immers veel minder bezoekers claimen, dan moet de verdienste iets hoger zijn om de bezoeker toch te overtuigen de moeite te ondernemen.
Misschien verhoog ik dit bedrag nog, hangt een beetje af van hoe het gaat.
Voordeel is dat ik nu in een databank zelf kan zien wie wanneer hoeveel keer claimt en wie er wel of niet aan de quiz deelneemt. Ik denk zo zelfs al een robot gestopt te hebben.

Verder ben ik wat aan het experimenteren met reclamebanners. Op de website zullen deze weinig opduiken: enkel in de menubalk of onderaan een populaire pagina.
Alles wat met bitcoins te maken heeft, wel ja, daar zullen er 5 reclameplaatsen per pagina zijn; immers het zijn net die reclame-inkomsten door die banners daar die nodig zijn om nieuwe bitcoins te kunnen aanbieden op het faucet.
Google Adsense is goed bevonden, uiteraard.. ik ben benieuwd wanneer ik daar een eerste betaling van ga ontvangen. A-ads.com is een blijver maar heeft niet zo regelmatig advertenties en dus geen vergoedingen. De andere heb ik er af gesmeten.. ze vragen een alexa-ranking maar daar moet je voor betalen.. nope daar doen we niet aan mee!
Een nieuwtje is toegevoegd: BlockAdz.. eens een kans geven: betaalt uit in bitcoins dus makkelijk om snel mijn faucet mee te vullen.

Eind januari of begin februari zal er een update volgen in het blog over dit bitcoinexperiment. Tot dan zal ik vooral quizvragen bedenken en de andere rubrieken wat uitwerken.
Bericht 30 werd toegevoegd op: 02-01-2016

Nieuwe host: met bitcoins betaald

Hey
Nogmaals moeten neerschrijven dat ik van host veranderd ben. Het lukte immers na een week nog steeds niet om de dns-namen naar de host te sturen: ik bleef maar foutmeldingen krijgen.
Daar raakt een mens gefrustreerd van. Uiteindelijk wil je inhoud toevoegen, maar je bent meer bezig met layout, en alle bestanden naar een nieuwe host te verhuizen.

Via surfen ben ik op one2xs geraakt, een Nederlandse website, waar je een heel klein beetje moet betalen om je website er te kunnen hosten, maar tof is dat je er ook met bitcoins kunt betalen, en vermits ik daar de laatste maand toch wat mee verdiend heb, heb ik daarmee voor een jaar de hosting betaald: met QR-code gescand op de ipad.. toffe dingen allemaal.
Dus: nieuwe host, ik zie het zitten! Dns-wijziging is doorgevoerd, dus even wachten tot ook internet dat begrepen heeft. Intussen wel een probleempje gevonden: php heeft op deze nieuwe host al de nieuwere versie 5.5 terwijl ik meestal in 5.2 tot 5.4 pagina's maakte, met als gevolg dat er toch een foutmelding bij sessies is verschenen, maar ik heb al een manier en wijziging gevonden om dat op te lossen.
Weer een bug minder.

En nog meer handigheden: ik had gemaild met de webmaster van deze hosting en die ziet zeker geen problemen met het runnen van een bitcoinfaucet hier op deze website, dus ik kan ducksite en faucet gewoon koppelen op hetzelfde adres zonder te vrezen of mijn website wordt verwijderd!

Nog wat werken aan de website, af en toe de dns checken, en vooral: kerstboom rechtzetten thuis!
Tot snel!
Bericht 29 werd toegevoegd op: 05-12-2015

Bitcoinfaucet in orde - ducksite.be nog

Hoi, ik heb vandaag de layout van het faucet waar je bitcoins kunt claimen (deeltjes uiteraard in de vorm van satoshi) wat in orde gekregen. Op dit moment ben ik het meest tevreden van wat ik er van kan maken, dus we laten het even zo.

Intussen is nog steeds ducksite.be niet aan het wijzen naar de nieuwe host.. ik blijf foutmeldingen krijgen. En met gespeel van de dns-namen van de host zelf bleek ook ducksite.3space.info even gewoon niet bereikbaar.. ik krijg de indruk dat ik er niks van ken! Ofwel dat ik hier op een serverpakket zit dat het mij aardig lastig maakt.
Ik hoop dat dit toch snel eens in orde geraakt, zodat ik me meer met de inhoud en kwaliteit kan bezig houden in plaats van met de websitenaam en de bestanden op een host aan de praat krijgen (ook al vind ik ergens dat ook wel een leuke bezigheid hoor)

Groeten, en nog even nu aan de examens werken. Intussen trouwens een blogpost gemaakt over bitcoins waarvan ik in de kerstvakantie een update van mijn bevindingen zal geven.
Bericht 28 werd toegevoegd op: 30-11-2015

Alweer nieuwe host.. wachten op nameserv

Gegroet.. het zijn sombere tijden.. nadat 0fees.us mijn account opeens verwijderde doordat ik er een faucet op geplaatst had (waar vooral de verwijspagina op stond, niet de ganse website) was het me na pogingen, emailen en ik weet niet hoe het gelukt is, maar op hostfree lukte het me opeens om wel ducksite.be te parkeren en pas alles in orde.

Een week later, ik had intussen op een andere server die faucet geplaatst, niet meer op dezelfde als de ducksite. Als de host het niet ok vindt dat er een faucet op staat en dus de website blokkeert, is alleen dat faucet geblokkeerd dus, niet mijn hele website.
Nu werkt opeens de filemanager, de manier om je bestanden aan te passen online op de host, niet meer.Ik heb gemaild naar die host, en ze antwoordden wel van reload eens je account nadat je een backup gemaakt hebt uiteraard, maar het hielp niet.

Dus terug naar af. Ik heb op de host waar ik het duckfaucet gezet heb, en die nog steeds online staat, een tweede aparte account aangemaakt waar ik nu de ducksite op zet. Weer alle pagina's verplaatsen maar nu ik weet hoe backups werken, gaat dat al vlotter. Maar er kruipt toch wel weer wat werk in.

Nu is het weer wachten op het correct functioneren van de nameservers: ik heb die gewijzigd maar eer dat fatsoenlijk naar de nieuwe host verwijst, dat duurt altijd wel een tijd merk ik. Dus in tussentijd: gebruik ducksite.tk om naar de website te gaan. Ik zal er de rechtstreekse link naar de plaats waar ducksite.be naar verwijst, op posten, zodat je toch naar de echte website kunt.

Ik houd je op de hoogte. Groeten!
Bericht 27 werd toegevoegd op: 28-11-2015

inloggen op host

Rrrrrr om zot van te worden!
Nu dat het mooi lukt voor de faucet op de andere website lukt het op hostfree opeens vandaag niet om mijn filemanager te openen om dus bestanden te updaten..
Bericht 26 werd toegevoegd op: 21-11-2015

Eigen faucet

Yes! Het is gelukt! Na enkele emails te sturen en blijven proberen nameservers en dns te wijzigen, komt ducksite.be terug toe waar het moet! Oef. Ik ben wel opgelucht hierover!
(Anders kon je dit niet lezen uiteraard, lol)

Vandaag aardig wat gespeeld met layout en inhoud om een eigen faucet te maken, een pagina waar je satoshi (onderdeel van bitcoins) kunt claimen. Kijk zeker eens hier. Zoals op dat soort pagina's, staat er reclame die inkomsten genereert. Ik ben benieuwd hoe dit verder loopt. Misschien wel iets om enkele blogposts over te maken?
Bericht 25 werd toegevoegd op: 14-11-2015

Faucet-probeersel heeft ducksite in prob

Hoi daar,
Even een uitgebreid nieuwsbericht. Misschien is het je ontgaan, maar de ducksite.be was even niet meer bereikbaar. Toeval wil dat het wijzigen van de nameservers waar deze website op gehost wordt nu wel lukte, dus al bij al geen schade (voorheen gebruikte ik een doorverwijs)

Soit, wat is er gebeurd? Wel, ik ben eventjes bezig met bitcoins.. en op de website waar tijdelijk verzamelde bitcoins verzameld worden (faucetbox.com) staat ook de mogelijkhei om gratis een script op je eigen website te implementeren zodat je ook zelf bitcoins kunt aanbieden aan de bezoekers!
Mij kennende heb ik me daar gisteren en vandaag op gestort. Alles lukte aardig. Enkel moet je php versie 5.4 hebben, en op deze host staat dat niet, wel op mijn doorverwijshost dus dat kwam zelfs goed uit.

Ik was bezig met layout om stukjes van de links naast het faucetprogramma te zetten toen ik plots mijn website zag verdwijnen. De doorverwijshost had mijn account geblokkeerd en verwijderd. En jawel: als ik de kleine regeltjes nalees mag dus dergelijk soort sites niet op hun host gezet worden. Eigen schuld natuurlijk.

Maar zoals ik zei: geen grote schade, want toen ik mijn website op deze host hier van freehost zette, kon ik mijn ducksite.be hier niet op parkeren. Nu lukt dat opeens wel, dus de zaken zijn ook vergemakkelijkt!

Case closed?
Wel ik zal op een externe website proberen toch ergens zo'n faucet te zetten. Extern zodat de ducksite zelf veilig blijft en gespaard van mijn gespeel ;)
Bericht 24 werd toegevoegd op: 07-11-2015

Update bitcoins-lijst

Zoals je in de rubriek bitcoins kunt zien, is de waarde van een bitcoin serieus gestegen! Schommelt rond de 400 euro per bitcoin.
Ik heb de website ook aangepast en twee surfers toegevoegd.
Ik ga ook experimenteren met op die pagina een reclamebanner bovenaan toe te voegen.
Bericht 23 werd toegevoegd op: 05-11-2015

Bitcoins

Een nieuwe rubriek hier op de ducksite zijn de bitcoins. Het is een virtuele munt die gemaakt wordt door computercodes. Je maakt een unieke code aan en dit is je adres voor alles: je hebt geen emailadressen of paswoorden nodig: jij bent heer en meester van dat unieke adres.
En zoals er betaald-worden-om-te-klikken-websites bestaan, is er ook zoiets soortgelijks voor bitcoins. En daar is de ducksite ook mee aan het experimenteren zoals gebruikelijk :)
Lees bitcoins: uitleg of ga meteen naar mijn bitcoins: lijst met alle websites die minstens 750 satoshi betalen per bezoek!
Bericht 22 werd toegevoegd op: 30-07-2015

Nieuwe host

Dag bezoeker, als je de laatste tijd de ducksite bezocht, had je het misschien gemerkt: af en toe niet bereikbaar, en als ik wel bereikbaar was, was de inhoud nog niet bereikbaar meldde ik.

Wel, dat komt omdat ik een andere host aan het zoeken was. Een host waar de ducksite-website zich op bevindt, eentje zonder reclame, maar met mogelijkheid van een mailfunctie en ook waar ducksite.be naartoe kan wijzen als geparkeerd domein.
Een hele opgave, zo blijkt achteraf.

De huidige oplossing zit dat ik host op een Nederlandse (lijkt me ook betrouwbaarder) hostfree.nl en als je duckite.be intypt kom je op een Amerikaanse 0fees.us die doorstuurt naar de Nederlandse site.
Kan je nog volgen? Alleszins geen probleem: het enige dat je moet onthouden is dat ducksite.be steeds probeert online te zijn, bereikbaar, en de hoofdwebsite is. Bij problemen kan je altijd via ducksite.tk op een backupserver geraken.

Groeten en geef me tijd de website terug volledig bereikbaar te maken. Intussen aliens/space aan het aanvullen.
Bericht 21 werd toegevoegd op: 22-06-2015

Gezond 2015 & website-nieuws + wedstrijd

Ook de ducksite wenst je een Positief en gezond 2015 toe!
(En als je het nog niet beu gehoord bent, dan meen ik het zelfs een beetje ;-)

Enkele nieuwstjes die ik nog graag post alvorens ik er zelf de stekker uittrek vandaag:
Andere vormgeving pagina\'s: je merkt dat als bezoeker misschien niet (de ipad en smartphoners wellicht wel) maar ik deel de pagina\'s van de ducksite anders in om het gebruik van frames te vermijden.
Alles wordt met include geregeld.
Geef me dus nog even tijd om de alien/space-pagina\'s te updaten hiermee.

Verder zijn er op de funpagina terug wedstrijden en prijsvragen die ik zelf op internet vind en waaraan de ducksite dus ook deelgenomen aan heeft.
Zo vriendelijk als we zijn, post ik mee het antwoord op mogelijke vragen :-p

May the odds be ever in your favorite

En ik werd de vorige keer al aangekondigd en was er dezelfde avond al: ik heb een eigen berichtenbox gemaakt: de berichten worden in de eigen database tijdelijk opgeslagen. Je moet wel ingelogd zijn zodat er controle is over wie wat post; het leuke is dat je inlognaam er dan ook verschijnt.
Misschien dat ik met inlognamen en profielen nog meer ga doen latern, maar voor nu is dit genoeg.

Veel plezier deze eerste dagen van het nieuwe jaar! Opmerkingen laat je gerust maar weten. Proost!
Bericht 20 werd toegevoegd op: 02-01-2015

Fijne feesten & update website

Hopelijk beleef je een leuke eindejaarsperiode! Intussen vind ik tijd om hier op de website wat wijzigingen te doen.

Zo komt er een nieuwe rubriek aan, blijvende online oefeningen wiskunde in hot potatoes! Echter merk ik momenteel een probleem: enkel in internet explorer werkt de oefening fatsoenlijk als hij opent in een nieuwe pagina. Bij firefox en chrome werkt ook op die manier het niet, tenzij je afzonderlijk de website zou intypen.. gekke bedoening! Zoek ik nog wel uit!

Ook het geld verdienen gedeelte voor degenen die inloggen, verandert.. iets eenvoudiger, misschien een nieuwe wind.. who knows en intussen zijn de websites hitgeld en extremepromotie ook weer gewijzigd van link ;)

Voor de aliens/space heb ik nog geen materiaal toegevoegd.. mogelijks de komende dagen, maar ik zou eerst via php en een database een eigen eenvoudige chat willen maken.

Voldoende werk om me tot Nieuwjaar bezig te houden! Groeten!
Bericht 19 werd toegevoegd op: 23-12-2014

updates van aliens/space

Nu de website(adressen) terug naar behoren functioneren, is het tijd om me weer op de inhoud te concentreren: eerste doel is de pagina\'s van aliens en ruimtevaart allemaal te updaten en nieuwe informatie toe te voegen. Daar zal ik wel even mee bezig zijn, maar uiteindelijk is inhoud de reden van een bezoek aan een website he!
Bericht 18 werd toegevoegd op: 11-08-2014

websites weer online

Zoals je de voorbije week kon lezen, waren er problemen om het websiteadres ducksite.be te laten werken.
Ik ben er een hele tijd mee bezig geweest tot gisteren plotseling het adres opnieuw werkte.

Wat was er verkeerd? Ik had op x10host (een vorige host waar de website op stond) het websiteadres geparkeerd en ervoor gezorgd dat als je het adres intikte je op die host terecht kwam. Echter had x10host me geblokkeerd omdat de website in het Nederlands is. Ik heb intussen andere hosts gevonden maar doordat mijn account geblokkeerd was, kon ik het adres niet unparkeren waardoor er een foutmelding bleef gebeuren.
Ik heb gisteren op het forum dat gemeld; ze zeiden me dat een websiteadres met nameservers zo niet werkt (zoals ik hierboven net beschrijf) maar toeval wil wel dat plots de website weer werkt.
Dus ja.Probleem opgelost.

Momenteel wijzen de nameservers van ducksite.be naar de host van 000webhost maar via frames kom je toch op de laatste versie van de website terecht.
Als je ducksite.tk gebruikt kom je op de backup-site terecht, de servers van host-ed.me dewelke een goede website is, maar waar ik geen domein op kan parkeren en waar emailen en berichten sturen met de server niet toegestaan zijn, vandaar het gedoe met hosts.

Dus: surf naar ducksite.be en log daar in, doe daar mee aan de wedstrijden, opdrachten, quizzen, wijzig hier je profiel e.d. want ik kopieer van deze website regelmatig de nieuwe gegevens naar de backupsite die je vindt op ducksite.tk (en niet andersom)

Bij problemen of vragen, contacteer je me!
Bericht 17 werd toegevoegd op: 11-08-2014

Nieuwe server: wees aandachtig!

Dag bezoeker van de ducksite!

Je merkt dit wellicht niet, maar ik ben bezig met de website op een nieuwe server te zetten.

Het is belangrijk te weten dat ik deze nog maar pas aan het testen ben, dus als er foutmeldingen voorkomen of als de website plots niet meer bereikbaar is, dat zijn items die kunnen voorvallen.
Daarom: blijf de websites ducksite.tk en ducksite.be gebruiken als je mijn site wilt zoeken.

Nu ben je via ducksite.tk terecht gekomen op de backup-site. Waarom nieuwe of andere server? Wel, ik verstuur via de website graag emails. En op mijn top server van host-ed.me kan ik er slechts eentje per uur versturen, wat dus niet te doen is!
Daarom zoek ik een server waar je en voortdurend online bent, en grote bestanden zoals spelletjes kunt bewaren, die een database heeft die ik begrijp en waar je mails mee kunt versturen!

Momenteel heb ik zo'n server gevonden, maar zoals gezegd, ben ik aan het testen. Test jij mee? Ga dan naar ducksite.be in plaats van ducksite.tk :)
Bericht 16 werd toegevoegd op: 07-08-2014

Zomervakantie

Hallo daar!

Ik ben een tijdje aan het gamen gegaan op Grepolis, maar het begint hier en daar weer te kriebelen om mijn eigen website hier terug onder handen te pakken.

Problemen zeker melden via \'contact\'.

Eerste planning is een eigen chatpagina hiernaast maken.
Bericht 15 werd toegevoegd op: 14-07-2013

Update spelletjes

Een bezoeker meldde me dat het spelletje Bubble Tempel het niet meer deed. Ik heb het probleem opgelost, bij deze kan je het spel opnieuw naar hartelust spelen!
Veel plezier!
Bericht 14 werd toegevoegd op: 28-04-2013

Kies chrome als browser / ruimteweer

Hoi daar,
Ik merk dat in internet explorer de layout erg gek wordt voorgesteld.. na wat onderzoek merk ik dat explorer geen css-files kan herkennen als ze niet als text worden gedefinieerd.. nou ja

Dus als je problemen ondervindt bij het surfen op deze website: probeer het eens met Google Chrome of Firefox.
Ik ben uiteraard vernieuwde pagina's aan het testen in explorer zodat ook die deftig zichtbaar zijn, maar heb geduld :)

Verder is de paasvakantie nog niet half, oef, gelukkig maar! Ik ben aan het gamen gegaan: Grepolis! Super! Dus niet zoveel vernieuwingen op de website, ook al kriebelt het om duckhunting toch officieel te laten starten, ik denk dat het uitstel tot de grote vakantie zal worden alvorens het hele opzet op poten staat.

Intussen wél toegevoegd: een artikel bij aliens/space over België dat het ruimteweerbericht voorziet. Snel lezen dus!

Groeten
Bericht 13 werd toegevoegd op: 04-04-2013

Terug even tijd

Gegroet daar!

Weekend en examentijd voor de kids.. dus er komt even wat meer tijd op me af..misschien wel om de site en vooral het duckhuntinggedeelte eens volledig af te werken deze periode dat dit site-onderdeel van start kan gaan.

Verder zijn we blij dat de winterkoude hopelijk voorgoed voorbij is voor de komende maanden.. het was leuk maar na enkele zonnestralen genoten te hebben is het niet leuk weer terug in de tijd te moeten keren met handschoenen e.d.

Alleszins, fijn maartperiode en tot snel!

webmaster
Bericht 12 werd toegevoegd op: 16-03-2013

Lay-out duckhunting

Zo, een nieuwe layout voor duckhunting al.. de space-achtergrond zou me iets te te fel limiteren in de quizvragen die ik kan stellen, dus we hebben het verruimd tot een woestijn ;p Ook ingesteld dat je maximum 30 seconden hebt om een quizvraag te beantwoorden... om het wat spannend te houden he
Bericht 11 werd toegevoegd op: 24-02-2013

Nieuwe spelletjes

Dag ducksite-bezoeker

Dit weekend heb ik enkel een nieuwe sudoku toegevoegd; de Kerstsudoku is naar de seizoensspelletjes verhuisd.. die keert volgende winter wellicht terug! Maar ik wil dat die winter echt wel eens begint te eindigen... dus bij deze: nieuwe sudoku.. iets traditioneler, maar wél met verschillende moeilijkheidsniveaus!

Nog een nieuw spel is Mollenvanger.. het gekende drie kristallen van dezelfde kleur tegen elkaar krijgen, dan verdwijnen deze. Hier worden er mollen mee gebliksemd.. best wel leuk.. maar opgelet: verslavend :)

Groeten en veel plezier!
Bericht 10 werd toegevoegd op: 23-02-2013

Einde krokusvakantie.. normaal ritme

Beste bezoeker,

De krokusvakantie loopt op zijn einde.. bijgevolg decimeert de tijd om online te vertoeven en aan deze website te werken. Maar geen probleem: vele opties zijn geautomatiseerd zodat alles beschikbaar blijft. Spelletjes spelen lukt steeds, ook het inloggen en de duckhunt... hier ga ik nog wel in povere uurtjes en volgend weekend aan werken.

Een van de volgende werkitems is trouwens een eigen chatpagina ontwerpen zoals hiernaast, maar dan zonder nog een nieuwe gebruikersnaam te moeten aanmaken: gewoon je eigen inlognaam zal ervoor gebruikt worden.

Maar dat is voor later. Voor nu: fijne werkweek en tot snel.
webmaster
Bericht 9 werd toegevoegd op: 17-02-2013