Scandinavië : Zweden 2019

Raak ik terug op het schiereiland na vijf opeenvolgende jaren Noorwegen en Zweden te hebben gedaan? Het waren stuk voor stuk prachtreizen en de goesting in ongerepte eenvoudige natuur slaat me echt aan.

voorbereidingen & het plan

Het plan was om dit jaar een rustige kanotocht te ondernemen. Doordat het hiken weg zou vallen dit jaar, kon de kanotocht gerust langer dan een week duren dus daarnaar waren we op zoek. We vonden eerst een gebied van Rogen, maar de tocht leek toch iets te avontuurlijk en zwaar: tussen bergen in grote meren varen, met landtransporten steeds over rotsen dus zonder wieltjes te gebruiken; en vermits je in de bergen bent: je moet de finish halen en kunt niet ergens anders opgehaald worden.
Dat bezorgde wat druk, vooral omdat er dit jaar toch twee dames meegaan waarvan je moeilijk kunt verwachten dat ze kano's en bagage telkens over de rotsen tillen: daarvoor pasten ze openlijk.

Uiteindelijk heb ik terug hetbedrijf Bynscamping gecontacteerd met lof over hun aanpak vorige keer (Zweden 2017) en of ze ook langere en iets maar doenbare avontuurlijke tochten aanbieden.