Geocaching

Geocachen is een hobby die ik graag doe: het geeft me niet alleen een reden om naar buiten te gaan, ik doe het liefst in de natuur, bossen en velden, en zelfs als kennismaking op citytrip: geen oude gebouwen afschuimen maar enkele geocaches zoeken en intussen doorheen de stad op een alternatieve manier wandelen.

Ik heb ook zelf een geocache gemaakt die actief online staat en ik heel goed in 't oog kan houden :-)

mijn eigen geocache

Ik heb zelf een geocache verstopt. Een stukje papier in een filmrolletje verstopt recht voor mijn deur. Op de officiŽle website van geocaching.com heb ik dan de coŲrdinaat ingevoerd, de plaats was nog vrij, hoera, en enkele kliks later stond de geocache wereldwijd zichtbaar te vinden.

Het plan is om zeker nog nieuwe geocaches te maken en verstoppen; op dit ogenblik ben ik af en toe bezig met een multi-geocache aan te maken: je moet meerdere plaatsen aandoen en daar codes zoeken om de uiteindelijke verstoptplaats te achterhalen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. duck's Geocache

mijn allereerste geocache

Het zal 2013 geweest zijn; in de vroege herfst ging met met mijn neef en nicht mee shoppen in de Decatlon in Lier. Opeens waren ze in de auto over geoachen bezig, ze legden het me kort uit.Op de parking van dat shoppingcenter lag dus ergens een geocache verstopt. Iedereen ging aan het zoeken. Wonder boven wonder was ik degene die de geocache vond: een nano (zeer klein, een pinkje groot) verstopt in de gleuf van een verkeersbord.
Dat moment staat eeuwig in mijn geheugen gegrift!