Scandinavië

In 2014 zocht ik op een online forum een reisgezel voor een weekje zon-zee in het zuiden. Onverwacht belandde ik in een groepje dat naar Noorwegen wilde gaan hiken: mijn allereerste keer: een ongelofelijke ervaring, waar ik elk jaar terug naar uitkijk!

Ik ben inmiddels al drie jaren geweest. De parken Hardangervidda en Jotunheimen heb ik achter de rug (nou ja al eens aangedaan, want ze zijn gigantisch groot dat je ze nooit volledig achter de rug kunt hebben)..

bus trein vliegtuig

Ik reis steeds met openbaar vervoer. Met het goedkopere Ryanair tot daar, bussen en treinen tot het gewenste gebied!
Het gaat allemaal heel eenvoudig in Noorwegen.

Hardangervidda 1

Mijn allereerste reis: Hardangervidda in 2014 voor een week. Geweldige ervaring en gestart ten noorden het park (Finse) en dan zuidwestwaarts gewandeld tot einde Kinsarvik.

online kaarten

Ik gebruik de website http://ut.no om mijn wandelingen, kampeerplaatsen en meer uit te zoeken en voor te bereiden. Zeer handige website, gratis, in het Noors, maar je raakt er wel aan uit. En een voorbeeld voor andere landen!

Jotunheimen 1

Een ander park in de zomer van 2016: Jotunheimen: het natuurgebied van de reuzen: de allerhoogste bergtoppen bevinden zich hier, en jawel, ik heb de hoogste beklommen op hikingdag 1 :-) Dit blog is volledig afgewerkt! Veel lees- en kijkplezier!

Hardangervidda 2

Tweede jaar dat ik Scandivanië aandeed; nu regelde ik zelf de bestemming en zocht medereizigers via een forum. Dit keer zou het opnieuw starten zijn in het noorden, Finse, en nu zuidwaarts wandelen, maar liefst 220 km !

Zweden

In 2017 wilde ik richting Scandinavië. Na drie jaren Noorwegen dacht ik eens een totaal ander landschap in Zweden aan te doen, met kanotocht van meerdere dagen, hiking enkel met gps en daarna een bewegwijzerd trail.

Noorwegen 2018

De allerhoogste bergtoppen aandoen, met een groep nog nooit zo groot geweest: 5 personen. Jotunheimen stond in 2018 op de zomerplanning en jawel alweer prachtige landschappen en ervaringen meegemaakt.

Scandinavië 2019 ?

Zal ik na vijf opeenvolgende jaren Scandinavië opnieuw voet aan wal zetten op het schiereiland? Volg samen met mij de reisplannen in het live-blog 2019.