2020: reisplannen & corona

Schooljaar 2019-2020 zal eentje zijn om te doen vergeten met een adembenemende reis.. drukte en stress met fusieplannen op school en een sfeer die toch niet meer genieten is, moeten geneutraliseerd worden!

voorbereidingen & het plan

Mijn eerste gevoel is om zo ver mogelijk te gaan.. en wat ligt het verst van hier? Australië juist! Het is ook een kinderdroom om ooit eens tot daar te gaan, zowel de grote steden als de outback aan te doen. Snel leerde ik dat het tropische regenwoud in het noordoosten zeker ook aan te doen is, met krokodillen en duiken in het Great Barrier Reef.

Maar dan zijn er die bosbranden.. een reis once in a lifetime enkele maanden nadat grote stukken natuur verwoest zijn, is minder uitnodigend. Uiteraard hebben ze daar toeristen nodig, maar de toestand heeft me toch doen twijfelen en terugkrabbelen..

En dan stuurt de vertrouwde reisgenoot of het kriebelt voor Noorwegen? Dit jaar zou hij met de auto tot daar willen rijden en kleinere hikings willen doen op verschillende plaatsen. Zijn vriendin en schoonbroer zitten al in de auto, dus er is nog een plaatje over..

COVID19 teistert de wereld

Maar dan komt corona.. een serieuze angst die de mensen inboezemt. Vrijheden die ooit vanzelfsprekend waren, werden opeens drastisch ingeperkt dat het leek wakker te zijn geworden in een nieuwe wereld, eentje met veel angst, paniek en vooral: de dood die om de hoek staat op te wachten en waar overheden ons voor willen beschermen.

Er komen lock-downs dat je je eigen huis niet buiten mag, als je naar je werkt gaat een bewijs van je werkgever nodig hebt om aan te tonen dat je naar je werk onderweg bent. Je kon zelfs geen pauze nemen tijdens een sportieve wandeling (want sporten en boodschappen was zowat het enige waarvoor je het huis mocht verlaten) en op een bankje zitten of je kreeg een bekeuring.

Mijn vaste Scandinavië-reisgenoot wilde toch wat gaan hiken, kamperen en besloot dat een weekje vanuit Nederland tot zijn huis te doen; ik kon mee, maar durfde eerlijk gezegd niet.
Jammer maar helaas, 2020 werd een jaar zonder zomerreis.

©2022 ducksite.be - trying to be cookiefriendly: Privacy & Cookie Policy